Natječaj za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je natječaj za kratku priču. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče je slobodna. Rok za prijavu je 30. lipnja 2013. Kratka priča ne smije biti već objavljena, a može imati najviše 9000 znakova (s prazninama), odnosno 5 kartica teksta.

Natječaj je anoniman, stoga kratke priče treba slati u 5 primjeraka i na cd-u,označene šifrom,na adresu:Gradska knjižnica Samobor, Krležina 9, 10 430 Samobor s naznakom:“natječaj za kratku priču” a ostale podatke: puno ime i prezime autora/autorice adresa,telefon, rješenje šifre, treba priložiti u zasebnoj,zatvorenoj kuverti s naznakom“osobni podaci”.

Neće se uzimati u obzir ulomci iz većih proznih cjelina ili već objelodanjeni radovi. Nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova (kartica) te ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče ocijenit će stručni žiri te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu.
Nagrade su novčane.
1. nagrada..........1500 kuna
2. nagrada..........1000 kuna
3. nagrada............500 kuna

Osim toga, žiri će izabrati 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske knjižnice Samobor i u tiskanom izdanju u Zborniku.Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča bit će organizirano povodom Mjeseca hrvatske knjige 2013 i proslave Dana grada Samobora.

 http://www.radiosamobor.hr/novosti.php/2013/03/29/Natjecaj-za-kratku-pricu.html

Nema komentara:

Objavi komentar